Kali nie update pasal resepi tart telur..
- 2 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan gula halus
- 1/2 teaspoon baking powder
- 1/4 teaspoon garam
- 1/2 cawan butter (bhgikan kpd 8 bhgn kecil2)
- 2 biji telur
- 1 cawan susu cair
- 4 biji telur
- 1 cawan gula halus
- 1 cawan air
- 1 tbs tepung kastard
- 1/2 tsp vanilla essence
- Masukkan semua bahan filling yang belum dimasukkan lagi dan kacau sebati.
- tapis bancuhan filling tadi.
- Tekan2 doh ke dalam acuan tart @ pie. Then tuang je bahan2 filling tadi ke dalam acuan tart @ pie yang telah diletakkan doh tadi.
- Bakar dalam oven. Agak2 jer temp dia. huhu. Agak2 nampak macam kering dah kekuningan orengean tuh masak la tuh ! tunggu sejuk baru potong tau !
- bakar pada suhu 190c selama 30 minit dengan api atas bawah.
- Pukul gula dan telur.
2 comments:
sedapnye!already followed u,fillow me back. :-),its compulsory!
already followed u back..;)
Post a Comment